Kardaanin tasapainotus ja korjaus

Kardaanin korjaus eli nivelakselin korjaus vaatii aina ammattiosaamista. Suoritamme kardaanin tasapainotusta, huoltoa ja korjausta erikoiskoneillamme. Kardaani on osa moottorissa tapahtuvaa voimansiirtojärjestelmää ja se koostuu monesta eri osasta. Päissä on laipat, välissä ristiniveliä ja mahdollisesti tukilaakereita, varsinainen putki, haarukoita tai urahaarukka. Kardaanin korjaus- ja huoltotarpeet tulevat esille epämukavuutena ja erilaisena lonksumisena autoa ajettaessa. Korjaaminen on syytä tehdä ajoissa, ettei vauriot etene. Kardaanien koko, toimivuus ja tekniset ratkaisut ovat hyvin merkkikohtaisia.

Pyydä tarjous kardaanin tasapainotuksesta tai korjauksesta »

Kardaanin korjaus laadukkaasti

Toteutamme kardaanien korjauksia Espoon korjaamollamme. Korjauksen ja huollon yhteydessä vaihdetaan huonokuntoiset ristinivelet ja tukilaakerit sekä tarvittaessa korjataan haarukat tai uusitaan ne. Vanhojen ristinivelien poisto suoritetaan ennen näiden uusimista.

Hankimme nopeasti kokemuksellamme tarvittavat varaosat komponenttitoimittajaltamme tai löydämme myös omasta varastostamme tarvittavia osia. Kokemuksemme avulla ratkaistaan nopeasti kardaaniakseliin liittyvät ongelmat ja suoritetaan tarvittaessa mittaukset ja annetaan asiakkaalle vastaus miten edetään.

Olemme tottuneet auttamaan ammattiautoilijoita, myös raskasta kalustoa. Olemme alan osaava yritys ja palvelemme joustavasti kymmenien vuosien aikana hankitulla kokemuksella. Kardaani - ja nivelaskelit tasapainotetaan aina huollon ja korjaustoimenpiteiden jälkeen dynaamisesti. Tätä varten meillä on erikoiskoneet. Kardaanin korjaus tehdään nykyaikaisissa toimitiloissamme Espoon Juvanmalmilla, jossa akselit irrotettuna korjataan.

Kardaanin tasapainotus

Kardaanin tasapainotusKardaanin tasapainotus varmistaa että nivelakselin ja voimansiirtojärjestelmän keskeinen osa toimii luotettavasti. Kardaaniakseli koostuu monesta eri osasta. Päissä on laipat, välissä nivelristejä ja mahdollisesti tuki- eli kannatinlaakereita, varsinainen akselin putkiosa, haarukoita tai urahaarukka.

Akselin joutuessa epätasapainoon se yleensä joudutaan huoltamaan ja osat uusimaan. Kardaaniakseli tasapainotetaan aina dynaamisesti, jolla voidaan varmistaa tasainen pyöriminen ilman sivuääniä ja häiritseviä jyrinöitä. Korjaamaton epätasapaino voi aiheuttaa mittaviakin jatkovaurioita. Joskus kardaaniakseleita joudutaan oikaisemaan, suorittamaan lyhennyksiä ja pidennyksiä, etenkin raskaammalle ajoneuvokalustolle.

Kardaanin tasapainotus tapahtuu erityisen tasapainotuskoneen avulla, joka kertoo tarkkaan mihin kohtaan tasapainotettavaa kappaletta metalliset lisäpainot tulee hitsata. Kardaanin dynaamisessa tasapainotuksessa ei massaa vähennetä ja putkea tai muitakaan osia kevennetä.

Kardaanin tasapainotuksen ammattilainen

Kokemuksemme tasapainotustöistä on karttunut kymmenien vuosien takaa. Dynaamisen tasapainotuksen avulla voidaan kardaani- ja nivelakselien käyttöikää jatkaa. Kun saadaan poistettua epätasapaino, vauriot eivät etene.

Työskentelemme Espoossa Juvanmalmilla, jossa kardaanin tasapainotus suoritetaan nykyaikaisen laitekantamme avulla.

Tilaa nyt luotettava kardaanin korjaus ja tasapainotus KO-MET Oy:ltä!

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous »